zaterdag 2 juli 2011

Perzik-kwarktaart

Perzik kwarktaart 12 stukken

Bereidingstijd ongeveer 1 uur, wachttijd 2,5 uur
Gemakkelijk om te maken
Kostprijs taart: € 5,59  per stuk: € 0,47

Keukengerei
  • Keukenmachine
  • Mixer
  • Springvorm doorsnee 26 cm, bakpapier op de bodem
Ingrediënten
  • Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart naturel zonder bodem
  • 125 gram margarine/boter
  • 200 gram tarwebiscuit
  • 400 ml water
  • 500 gram kwark
  • 250 ml slagroom
  • 1 groot blik perziken
Bereiden
Taartbodem
  • Smelt 125 gram boter in een pannetje
  • verkruimel de biscuit (in de keukenmachine) en voeg de boter toe
  • Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de koekjes en druk goed aan met de bolle kant van de lepel
  • Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast
Taart
  • Giet de perziken af boven de litermaat en vul aan met water op kamertemperatuur tot 400 ml
  • Leg de perziken in de vergiet om verder uit te lekken en snijd ze allemaal behalve 2 in stukjes
  • Doe het water met perziksap in de kom samen met de taartmix en klop dit met de mixer met garde op de laatste stand in één minuut tot een glad mengsel
  • Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en kloop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct uit de koelkast
  • Voeg de stukjes perzik toe en roer met een lepel door
  • Schenk het taartmengsel over de bodem en laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Afwerken
  • Snijd de 2 halve perziken in totaal 12 plakjes
  • Garneer de kwarktaart met de plakjes en evt toefjes slagroom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten